Fest och traditioner

Fest och traditioner:

Augusti:
Varje läsår startar vi med en kick-off läsårets första dag för alla elever då glassbilen kommer. Under den första veckan har vi en temavecka ”Trivas på Söderskolan” där vi lär känna våra nya kompisar i förskoleklassen.

Oktober:
Varje år firar vi FN-dagen den 24 oktober på med musik, sång, dikt eller dylikt.

November:
Den 10 november uppmärksammar vi Nobeldagen och i samband med detta har vi Nobelfirande och med en festlig Nobelmiddag.

December:
Vi firar Lucia med Luciatåg och sånger. I samband med terminsavslutningen har vi en julkonsert.

Februari:
På vårterminen firar vi gemensamt alla hjärtans dag den 14 februari. På Söderskolan har vi möjlighet att åka skridskor en gång per läsår.

Mars/april:
I samband med påsken uppmärksammar vi de traditioner som finns, exempelvis med påskdekorationer och lekar.

Maj:
Söderveckan är en återkommande hälsovecka som avslutas med Söderloppet. Under samma vecka samlas hela skolan tillsammans med områdets förskolor i Furutorpsparken för att fira Söderdagen med olika aktiviteter. På kvällen fortsätter firandet tillsammans med skolans och förskolornas barn, föräldrar och personal.

Juni:
Inför sommarlovet firar vi gemensamt hela skolan. Alla klasser sjunger och alla föräldrar är välkomna.